Vergoedingen

Tarieven

Een intake of sessie duurt gemiddeld 60 minuten en kost €80,00. Wil je eerst graag kennismaken of weten of integratieve counseling of psychotherapie bij je past, dan bestaat de mogelijkheid om een kosteloos kennismakingsgesprek van een half uur aan te vragen.

Vergoedingen

Praktijk Zin&Zelf is aangesloten bij de NFG, de Nederlandse Federatie voor Gezondheidszorg en het RBCZ. logo-klein-nfgDat betekent, naast een kwaliteitswaarborg, dat counseling en/of psychotherapie mogelijk (deels) vergoed wordt door de zorgverzekeraar, vanuit de aanvullende zorgverzekering. De werkwijze binnen Praktijk Zin&Zelf valt onder de alternatieve complementaire zorg.

Of je voor vergoeding in aanmerking komt, dien je vooraf zelf na te vragen bij jouw eigen zorgverzekeraar. Let op: coaching wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Wil je weten of jouw vraag onder coaching, counseling of psychotherapie valt, neem dan contact op met de praktijk.

Mocht je zorgverzekering niet vergoeden, dan zijn er nog een aantal andere mogelijkheden die je kunt onderzoeken:

  • Afhankelijk van je hulpvraag zijn werkgevers vaak bereid om (een deel van) de kosten van de begeleiding voor hun rekening te nemen.
  • Soms kan de gemeente je een tegemoetkoming geven in de kosten van de begeleiding. Dit gebeurt dan vanuit een PGB of bijzondere bijstand. Dit is afhankelijk van je hulpvraag en je persoonlijke en financiële situatie. Denk je daarvoor in aanmerking te komen, neem dan contact op met de gemeente in jouw woonplaats.